
İran’da başörtüsünden birkaç tane saçı göründüğü için eziyet edilerek öldürülen 22 yaşındaki Mehsa Muhakkağı için yapılan protestolar sonrası WhatsApp ve Instagram’a ulaşım maniyi getirildi. İran yönetimi protestoları bastırmak için devayı sansüre sığınmakta arıyor.
İçindekiler
- 1 İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin "giysi kaidelerine uymadığı" gerekçesiyle nezaretindeyken darp edilerek öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ediyor.
- 2 Ülke geneline dağılan protestoları bastırmak için İran yönetimi sansüre müracaat etti. İran aralarında Instagram ve WhatsApp’ın da bulunduğu bir hayli sosyal medyaya uygulamasına ulaşım maniyi getirdi.
- 3 Başşehir Tahran’da başlayan protestolar tüm ülkeye dağılırken, hükümet sosyal medya uygulamalarına ulaşım maniyi getirdi. İran yönetimi, daha evvel de Twitter, YouTube ve TikTok uygulamalarını yasaklamıştı.
- 4 Ancak tüm bu yasaklamalara karşın milletin büyük bir kısmı sosyal medya uygulamalarına VPN kullanarak giriş yapmaya devam ediyor.
- 5 İran’da WhatsApp’a ulaşımı yasaklayan tüm internet sağlayıcılarını gösteren grafik.
- 6 İranlı bayanlar Mahsa Muhakkağı için yaptıkları protestolarda saçlarını keserek sancak direğine astılar. Protestoların en büyük sembolü bu sancak oldu.
İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin "giysi kaidelerine uymadığı" gerekçesiyle nezaretindeyken darp edilerek öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ediyor.

Ülke geneline dağılan protestoları bastırmak için İran yönetimi sansüre müracaat etti. İran aralarında Instagram ve WhatsApp’ın da bulunduğu bir hayli sosyal medyaya uygulamasına ulaşım maniyi getirdi.

Başşehir Tahran’da başlayan protestolar tüm ülkeye dağılırken, hükümet sosyal medya uygulamalarına ulaşım maniyi getirdi. İran yönetimi, daha evvel de Twitter, YouTube ve TikTok uygulamalarını yasaklamıştı.

Ancak tüm bu yasaklamalara karşın milletin büyük bir kısmı sosyal medya uygulamalarına VPN kullanarak giriş yapmaya devam ediyor.

İran’da WhatsApp’a ulaşımı yasaklayan tüm internet sağlayıcılarını gösteren grafik.

İranlı bayanlar Mahsa Muhakkağı için yaptıkları protestolarda saçlarını keserek sancak direğine astılar. Protestoların en büyük sembolü bu sancak oldu.
